Цвијановић и Додик положили заклетву, Чубриловић предсједник НСРС

У Бањалуци је завршена конститутивна сједница новог сазива Народне скупштине Републике Српске.

Предсједница Српске Жељка Цвијановић и потпредсједници положили су заклетве, а Недељко Чубриловић изабран је за предсједника Парламента.

Заклетву је положио и новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је вечерас закључак којим се задужују политичке странке да јој до 28. новембра доставе листе кандидата за Вијеће народа Српске и Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.

Народна скупштина Републике Српске требало би да на наредној сједници изабере до четири потпредсједника ове институције.

Против ове одлуке били су посланици СДС-а и ПДП-а, јер тврде да ће четири потпредсједника Народне скупштине Републике Српске коштати грађане годишње више од милион КМ.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић окончао је конститутивну сједницу десетог сазива парламента Српске.

Конститутивној сједници присуствовали су бројни представници политичког и јавног живота Републике Српске и БиХ, вјерски вјеродостојници, представници дипломатског кора и мешународне заједнице, као и премијерка Србије Ана Брнабић, предсједник Скупштине Србије Маја Гојковић и изасланик предсједника Србије Никола Селаковић.

РТРС