Цвијет за најмлађе погинуле борце ВРС

ТРЕБИЊЕ │ На 24. годишњицу од погибије најмлађег одликованог борца ВРС Споменка Гостића, Удружење дјеце погинулих бораца „Насљеђе“ сутра ће окупљањем и полагањем цвијећа на Споменику браниоцима Требиња одати почаст свим младим борцима Војске Републике Српске који су дали животе у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Из удружења „Насљеђе“ позивају грађане Требиња да са њима заједно одају почаст „Споменку Гостићу, Александру Маслеши, Игору Кисићу и свим младим херојима, година малих, али срца дивовских, што дадоше своје животе за слободу, нашу будућност, за Републику Српску“.

У удружењу истичу да оваквим активностима желе да дају допринос очувању лика и дјела српског борца, погинулих бораца и тековина Одбрамбено-отаџбинског рата, те да подсјете грађане да велики и значајни датуми из историје нашег народа не морају бити једини повод за присјећање на жртву оних који су својим животима стварали Републику Српску.

„Неколико минута и један цвијет је најмање што можемо учинити, а они су заслужили далеко, далеко више“, наведено је у позиву „Насљеђа“.

Одавање поште најмлађим погинулим борцима ВРС заказано је за 10 часова.

Радио Требиње