Да ли ће се удружити „љути непријатељи“?

355708_1

САРАЈЕВО │ Коментаром на Тwиттеру, лидер Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић, најавио је велику могућност уласка у коалицију са СДА и ХЏ-ом.

Иако је ту опцију категорички сваком приликом одбијао дуже вријеме, Радончић је на Тwиттеру написао:

„БиХ, ако жели да опстане, очигледно захтјева компромис свих, укључујући и мене и господина Изетбеговића и Човића.“

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић неколико пута је разговарао с Радончићем о евентуалном уласку опозиционе странке у коалицију.

Радончић је неколико пута истакао да нема намјеру улазити у коалиције и разговарати с Бакиром Изетбеговићем, називајући га припадником организоване криминалне групе који је директно крив за многе нечасне радње.

„СББ неће у власт са радикалним ердоанизираним и чампаризираним крилом СДА!“, оптуживао је Фахрудин Радончић чланове Странке демократске акције.

Интересантно је да је прије нешто више од мјесец дана Радончић на свом Тwиттер профилу негативно говорио о Изетбеговићу, те о могућности уласка у власт с СДА и Бакиром Изетбеговићем, те је и сваки компромис одбацивао.

„Господин Изетбеговић и његова политичка група из суштинских и политичких разлога нису прихватљиви за нас у СББ-у!“

Гостујући на Н1 у емисији Прессинг у јуну ове године, први човјек СДА је прокоментарисао чињеницу да се ривалство међу бошњачким лидерима претворило у медијски рат.

На питање да ли Радончић улази у групу људи са којим би се Изетбеговић помирио због побољшања стања у БиХ, предсједник СДА је одговорио:

„Са сваким сам се спреман помирит за добробит земље. Фахрудин Радончић између осталих. Годинама сам му слао поруке да не ради неке ствари, да не претјерује и да ћемо једног дана можда правити коалицију. Једно вријеме је то можда доносило резултат у његовом случају. Али требао је мијењати начин на који иде према ривалима.“

Н1