Даме бирају за 8. март: Од Требиња до Малдива

trebinje turisti

БАЊА ЛУКА I Заинтересованост жена у Српској за осмомартовска путовања и ове године је велика, а многе припаднице њежнијег пола за свој дан бирају дестинације од Требиња до Малдива.

Иако је до 8. марта остало нешто мање од мјесец, запослени у туристичким агенцијама широм РС имају пуне руке посла. Жене већ увелико резервишу путовање у неку од европских метропола, најчешће са пријатељицама, а све је више и џентлмена који путовањем желе да обрадују своје љепше половине.

„Сваке године приуштим себи неко путовање, јер то су најљепше успомене и богатство које вам нико не може одузети. Прошле године била сам у Будимпешти, а ове ћу да обиђем Грац и уживам у његовим чарима и шопингу“, рекла је Бањалучанка Горана Радошевић.

У бањалучкој агенцији „Себастијан“ за Дан жена имају у понуди двије дестинације, Требиње и Милано.

„Заинтересованост је велика. Полазак за Требиње планиран је 11. марта, а цијена од 185 KМ обухвата два ноћења, обилазак манастира Тврдош и Грачаница, те излет у Дубровник“, рекли су у агенцији „Себастијан“ и додали да је путовање у Милано планирано дан раније, а у цијену од 360 KМ укључен је превоз аутобусом и три ноћења с доручком.

У агенцији „Вуковић“ у Приједору истичу да је сваке године велика заинтересованост за осмомартовска путовања, а најтраженија је Будимпешта гдје за превоз и ноћење с доручком треба издвојити 110 KМ. За ову дестинацију како кажу, већ имају попуњена три термина у марту.

„Најчешће је ријеч о организованом путовању дама из неких предузећа, мада има и појединачних уплата. Доста су тражене Фиренца, Венеција и Праг“, рекли су у овој агенцији.

Да жене за свој празник радо бирају путовања, потврдили су нам и у туристичкој агенцији „Хепи травел“ у Бијељини.

„Имамо попуњене термине за одлазак у Сомбор, Санремо и Будимпешту“, рекли су у овој агенцији.

Наглашавају да цијена аранжмана углавном зависи од броја ноћења, а међу најскупљим, за које се распитују они са „дебљим новчаником“ јесу Малдиви по цијени од 2.500 KМ колико је потребно издвојити за пут и осам ноћења.

У туристичкој агенцији „Истра турс“ у Добоју кажу да су готово сви аранжмани које нуде поводом 8. марта распродати.

„У понуди имамо Златибор по цијени од 65 KМ за једно ноћење с доручком, док је цијена истог аранжмана у Будимпешти 110 KМ“, рекли су у овој агенцији додавши да је у ову цијену укључен и превоз. Истичу да заинтересованих има и за путовања у Санремо и Праг.

Љетовања

У туристичким агенцијама широм Српске истичу да већ сада имају разноврсну понуду дестинација и аранжмана за љетовања.

„Продаја аранжмана за љето је почела, а као и прошле године најатрактивнија дестинација је Грчка“, рекли су у агенцијама.

Цијене аранжмана
Требиње – превоз, два ноћења, три дана, обилазак манастира 185 KМ
Златибор – ноћење са доручком 65 KМ
Будимпешта – превоз, ноћење са доручком 110-119 KМ
Милано – превоз аутобусом и три ноћења са доручком 360 KМ
Фиренца – превоз, два ноћења плус обилазак 260 KМ
Малдиви – превоз, осам ноћења 2.500 KМ
Глас Српске