Данас протести у Приједору против распродаје природних ресурса

765-574-32da279154d562ec575ec5c855efbdc5

ПРИЈЕДОР │ Представници Савеза за промјене позвали су  грађане да дођу на протесте против распродаје природних ресурса и продаје државног капитала у Рудницима жељезне руде „Љубија“, који су заказани за данас у 19.00 часова на Тргу мајора Зорана Карлице у Приједору гђе ће бити прочитани захтјеви републичким властима.

Против организовања протеста устале су странке владајуће коалиције, а на протесту неће да учествују представници Борачке организације у Приједору и градског удружења пензионера.

Предсједник Градског одбора Српске демократске странке Приједор Душан Берић позвао је јуче градоначелника Приједора Марка Павића да повуче свој позив Савезу за промјене да у Приједору протестује „на трговима које су направили, пред зградама које су изградили и на улицама које су асфалтирали“.

„Тргови, улице и зграде у Приједору грађени су новцем пореских обвезника, из буџета, а не личним новцем градоначелника Марка Павића. Овакве изјаве дијеле грађане Приједора и подсјећају на вријеме једноумља из прошлог вијека, а не на 21. вијек“, рекао је Берић на конференцији за новинаре у Приједору.

Предсједник Градског одбора Српске радикалне странке Републике Српске Приједор Миодраг Деретић демантовао је наводе градоначелника Приједора Марка Павића који је на конференцији за новинаре 6. јуна у Приједору рекао да се чланице Савеза за промјене, када су биле на власти, нису заузеле да Приједор добије институцију на републичком нивоу.

„У вријеме Владе Пере Букејловића Приједор је добио једину институцију на републичком нивоу, а ријеч је о Фонду за професионалну рехабилитацију, оспособљавање и запошљавање инвалида Републике Српске и та институција веома успјешно послује“, навео је Деретић, који је у поменутој Влади био министар рада и борачко-инвалидске заштите.

Потпредсједник СДС-а Борислав Бојић рекао је да је Павић био истакнути члан ове странке и њен посланик у Народној скупштини Републике Српске. „Ваљда се не стиди времена које је провео у СДС-у“, нагласио је Бојић.

БНТВ