Данци открили кључ своје среће

КОПЕНХАГЕН I Из године у годину Данци су рангирани као једна од најсрећнијих нација на свијету, а сада су одлучили да открију у чему је тајна њихове среће.

Наиме, они су са свијетом подијелили да је узрок њихове среће у специфичном стилу и начину живота познатом као „hugge“, што значи удобност.

Овај стил живота брзо се проширио и на остатак свијета и довео до појаве лајфстајл водича, ресторана и кафића с пријатним „hugge“ амбијентом. Сама ријеч „hugge“ је изворно норвешка ријеч за благостање, а као стил живота, прије свега, подразумијева пријатан амбијент и удовољавање себи.

„Hugge“ стил живота најбоље описује читање књиге док замотани у ћебе сједите поред камина. Циљ оваквог стила је да себе размазите, опустите се и живите хедонистичким животом, односно лични ужитак ставите испред свега.

Да бисте практиковали овај животни стил, стручњаци савјетују да себи набавите много свијећа у разним облицима и величинама, а гледање телевизије и филмова замијените читањем књига. Осим тога, веома важна је и удобност, па свој дом испуните меканим јастуцима и ћебадима, а ормаре удобном одјећом.

Многи скандинавски ентеријери укључују велики број дрвећа и биљака, па се побрините да вам соба буде прозрачна и пуна цвијећа. Потрудите се да увијек имате довољно залиха свог најдражег топлог напитка, јер су топли напици поуздан начин да се опустите у било којој ситуацији. Повезивање је један од кључних фактора овог начина живота, па позовите пријатеље на вечеру или изађите у град и разговарајте.

Агенције