Ђорђевић нови министар одбране Србије?

zoran djordjevic

БЕОГРАД | Премијер Србије Александар Вучић предложио је Народној скупштини да за новог министра одбране буде изабран Зоран Ђорђевић, досадашњи државни секретар тог министарства, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Нови министар одбране обављаће ову функцију привремено до формирања нове Владе, које ће уследити по окончању ванредних парламентарних избора, наводи се у саопштењу.

Зоран Ђорђевић је рођен у Београду 11. фебруара 1970. године, наведено је на сајту Министарства одбране.

Мастер је економских наука – област: Међународно банкарство и финансије, заједнички програм на енглеском језику Универзитета Пантеион у Атини – Факултета за друштвене и политичке науке и Факултета за међународну економију у Београду.

Завршио је школу националне одбране – Високе студије безбедности и одбране. Завршава докторске студије и у фази је пријаве докторске дисертације из области економских наука, са усмерењем на финансијску контролу, управљање, извештавање и ревизију, на Универзитету Привредна академија у Новом Саду.

Професионално искуство стицао је на руководећим позицијама у области финансијског и извршног менаџмента у реномираним домаћим и међународним компанијама.

Уско је усмерен на међународне финансије и банкарство, финансијску контролу и управљање, финансијско извештавање и ревизију. Објавио је више радова у водећим домаћим и страним научним и стручним часописима из економије и финансија.

Председник је Политичког савета за родну равноправност Владе Републике Србије и Национални директор за наоружање.
Стекао је више угледних професионалних сертификата. Добитник је, између осталих и награде „Михаило Петровић-Алас“ из области математике. Члан је удружења Менса Србија. Говори енглески и руски језик.

Ожењен је, отац је сина и ћерке.
РТС/Тањуг