Добра вијест за возаче: Ускоро јефтнија регистрација возила

voziti-auto-091115

САРАЈЕВО I Радна група за процјену могућности укидања стикер наљепница, коју је прије два мјесеца формирао Савјет министара БиХ, урадила је детаљну анализу и утврдила како приликом регистрације возила постоји вишак докумената који финанцијски оптерећују осигураватеља.

То се прије свега односи на зелени картон који, према ријечима чланова Радне групе, није потребан у возилу – пише Фактор.ба. Такође, након увођења новог модела регистрације ће бити ће пооштрена контрола регистрованих возила.

Радна група била је дужна у року од 60 дана припремити извјештај и доставити га Савјету министара БиХ на даље разматрање.

Извјештај је, према информацијама Фактора, спреман и чека се мишљење свих чланова Радне групе састављене од представника државног Министарства комуникација и промета, те Агенције за идентификацију докумената, евиденцију и размјену података БиХ, а Савјету  министара БиХ требао би бити достављен ових дана.

Осим смањења папирологије, регистрација возила ће бити вршена модерним технологијама, при чему ће се користити искуства Еуропске уније и земаља из окружења.

Фактор