Додик да не злоупотребљава причу о референдуму пред локалне изборе!

bosic

БАЊА ЛУКА │ Позивамо хрватског члана Предсједништва БиХ Драгана Човића да разријеши ситуацију око објављивања резултата пописа становништва, тако што ће повући незакониту и самоиницијативну одлуку директора Агенције за статистику БиХ, поручио је предсједник СДС-а Младен Босић након сједнице Предсједништва ове странке у Источном Сарајеву.

Незаконита одлука Агенције за статистику БиХ о методолигији сабирања пописних листи је неприхватљива и као таква утицаће на погоршање међусобних политичких односа у наредном периоду, став је предсједништва СДС-а.

Лидер странке Младен Босић тврди. да би тестни попис показао да су грешке у попису и до 20 одсто што је катастрофално, јер се такви подаци не могу користити за израду економских, социјалних и других планова и програма што је и свха пописа.

„Овим путем позивам Драгана Човића да разријеши ситуацију тако што ће обезбиједити да се повуче одлука коју је директор Агенције за статистику БиХ донио самоиницијативно, незаконито и без сагласности осталих, што му је била и обавеза према закону. Постоји једноставно рјешење уколико постоји политичка воља да се разријеши то питање“, тврди Босић.

Како се приближавају октобарски избори појављују се нове теме које служе за рециклирање старих политичких конфликата, истиче Босић и додаје да политичку ситуацију додатно компликује и покушај предсједника Српске да рециклира причу о референдуму за вријеме одржавања локалних избора.

Предсједништво СДС-а поздравља најаву да ће Народна скупштина Републике Српске упутити апелацију за преиспитвање одлуке Уставног суда, напомињући да се то требало учинити одмах.

9.јануар остаје Дан Републике, а референдум о томе можемо одржати након избора јер то не би требало да служи никоме за убирање јефтиних политичких поена, поручују у СДС-у.

„То није питање било каквих одлука било којег суда, него одлука грађана Српске. Ово питање служи само за подгријавање атмосфере и одличан је повод политичарима који желе да прикажу да су у конфликту како бране интересе сопственог народа и да добију политичке поене пред локалне изборе“.

Из СДС-а, поручују да су при крају и договори са коалиционим партнерима из Савеза за промјене о наступу на предстојећим локалним изборима.

Главна битка ће се водити тамо гђе СНСД зна да има мале шансе за побједу, па сада покушавају на све начине да дестабилизују ситуацију у тим локалним заједницама, тврде у СДС-у и поручују да су сигурни у побједу кандидата Савеза за промјене на локалним изборима.

БН ТВ