Додик и Вучић у недјељу на обиљежавању у Доњој Градини

БАЊАЛУКА │ У присуству највиших званичника Републике Српске и Србије у недјељу, 23. априла биће одржан помен жртвама усташког геноцида у јасеновачком логору Доња Градина.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, на ванредној конференцији за новинаре, рекао је да ће обиљежавању страдања присуствовати и новоизабрани предсједник Србије Александар Вучић.

Доња Градина – мјесто гдје је усташка рука прије седам и по деценија прекинула бројне лозе српских, ромских и јеврејских породица. Мјесто гдје је убијено више од пола милиона Срба и српске нејачи.

Да се стравичан злочин никад не смије и не може заборавити, а и тешко је заборавити подсјетио је и предсједник Републике Српске Милорад Додик напомињући важност што ће и ове године владе Српске и Србије заједнички организовати помен жртвма усташког геноцида.

„У сваком случају желим да обавијестим јавност да ће обиљежавању присуствовати и новоизабрани предсједник Србије Александар Вучић и мислим да је веома важно да сви тог дана одемо и одамо пошту“, изјавио је Додик.

Помену жртвама у Доњој Градини приствоваће и висока делагација Израла, а данас су у Палати већ били званичници града Модина.

Предсједник Додик је рекао да ће искористити прилику да са Изралецима разјасни и ситуацију у вези с Представништвом Републике Српске у тој земљи. Додик је истакао да је цијела прича производ фрустрације одређених људи, а прије свега Александра Николића који је радио у нашем Представништву и министра спољних послова Игора Црнатка.

„У том Представништву се појавио тип Саша. Има велике амбиције. Било му је дуго чекати да преузме Представништво па је ушао у ову причу“, каже предсједник Српске.

Додик је најавио да ће у наредних мјесец-два отићи у Израел гдје ће сва питања бити разријешена.

Нагласио је да стоји иза свега што је Ливне урадио и да није зклоупотријебио новац Српске. Каже, да се Ливне никад није представљао као дипломата, али да је више урадио за Републику Српску него што ће то заједно урадити Црнадак и Бореновић.

„Морам да кажем Бореновићу и Црнатку да је Представништво постојало и у њихово вријеме, да су сви ревизорски извјештаји позитивни и по нашим и израелским законима“, додао је предсједник Српске.

Црнатка и Бореновића подсјећа да је Ливне у вријеме НАТО бомбардовања Србије организовао протесте у Јерусалиму, а немјерљив је и његов допринос у Савјету безбједности да БиХ не гласа за Палестину!

РТРС