Додик: Изетбеговићева изјава депласирана прича за забављање јавности у ФБиХ

БАЊАЛУКА │ Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да је изјава бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да мисли да ће бити покренута нова тужба против Србије за геноцид пред Међународним судом правде у Хагу депласирана прича која само служи за забављање јавности у Федерацији БиХ.

Он је подсјетио да већ дуже нема јединственог става Предсједништва БиХ о овом питању и да, због тога, тужба не може да оде из БиХ, додајући да је цијела прича Изетбеговићева измишљотина да би био важан код Бошњака.

– Изетбеговић покушава да пошаље поруку у име БиХ, а Бакир није БиХ. Он је само бошњачки члан Предсједништва. Тужба БиХ према Србији је још једна бошњачка иницијатива и као такву је треба гледати – рекао је Додик за „Вечерње новости“.

Додик сматра да Изетбеговић причом о тужби показује, не дволичну, него троличну политику.

– Код њега имамо причу против Србије и Срба са једне стране, а са друге из СДА пласирају причу о сарадњи са Београдом – рекао је Додик.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић наговијестио је прије неколико дана могућност да БиХ покрене ревизију тужбе против Србије пред Међународним судом правде у Хагу.

СРНА