Додик одликовао Вучића орденом Републике Српске на огрлици

Предсједник Републике Српске Милорад Додик одликовао је предсједника Србије Александра Вучића Орденом Републике Српске на огрлици.

Вучић је одликовање добио за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању сарадње и политичких односа између Републике Србије и Републике Српске, као и за немјерљив допринос у борби за физички и духовни опстанак, афирмацију и развој Републике Српске.

„Одликовање је израз поштовања за оно што сте учинили за Републику Српску, за сарадњу коју имамо на институционалном нивоу, за разумеијвање услова у којима Република Српска ради и функционише и за помоћ у много појединачних пројеката које сте подржали у Српској“, рекао је Додик.

Додик је поручио да Дан државности Србије, народ у Српској сматра као свој празник.

– Честитам вам овај важан дан – истакао је Додик након обраћања.

Након урученог ордена, Вучић је рекао да је оно за њега једно велико признање.

„Увијек помислите да нисте довољно урадили да би заслужили овакво признање. Много тога је пред нама и морамо још много тога урадити да олакшамо живот људи у Републици Српској. Својом одговорношћу и озбиљношћу смо доказали на који начин гледамо у будућност“, рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да треба наставити економску, културну и сваку другу сарадњу Србије и Српске и додао да је веома срећан што је, како је рекао, својим малим дијелом допринио развоју Републике Српске.

„Поносан сам на однос Србије и Републике Српске који никога не угрожава и то није однос само два предсједника, већ два народа и двије земље у којем нема зависти и љубоморе“, изјавио је Вучић.

Вучић и Додик данас ће у Орашцу присуствовати централној манифестацији обиљежавања Сретења – Дана државности Србије.

Србија обиљежава Дан државности у сјећање на Сретење 1804. када је почело ослобађање од Турске, и исти датум 1835. када је донесен први модерни устав Србије.

Централну државну манифестацију у Орашцу, којој ће присуствовати највиши званичници Србије и Српске, преносиће Телевизија Републике Српске од 11 часова.

РТРС