Додик „одустао“ и од референдума!

374196_1
БАЊАЛУКА | Предсједник Републике Српске Милорад Додик потврдио је данас да ће референдум у Српској о Суду и Тужилаштву БиХ „бити на чекању“, све док о њему не буде консензуса свих странака у Републици Српској.

Наводи да га „радује што опозиција у Републици Српској подржава да се тај референдум одржи, али то није довољно, већ ће морати да подрже и скупштинску одлуку о датуму тог референдума“.

– Све ово вријеме смо у ‘потрази’ за консензусом у Српској о томе и радује ме што опозциија сада инсистира о објављивању скупштинске одлуке о том референдуму у „Службеном гласнику Републике Српске“. Мораћу да извршим додатно анкетирање и да видим да ли је то искрена подршка.

То подразумијева да би се морали поново вратити у Народну скупштину Републике Српске и усвојити одлуку о датуму одржавања референдума. Без консензуса није га могуће одржати – рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Истиче да је за тај референдум потребан консензус, а ако то не подржава опозиција, референдум ће имати „статус чекања“.

Устврдио је да би се, без пристанка опозиције на тај референдум, могло десити да се у неким општинама у Српској, у којима је власт Савез за промјене, бојкотује формирање локалних комисија за провођење изјашњавања грађана.

БНТВ