Додик: Подршка Вучићу због одбране српског народа

НОВИ САД │ Предсједник Републике Српске Милорад Додик подржао је данас у Новом Саду кандидатуру Александра Вучића за предсједника Србије због, како је навео, Вучићеве изјаве да никада више неће бити злочиначких акција према српском народу какве су биле „Бљесак“ и „Олуја“.

„Ми у Републици Српској смо те Вучићеве ријечи, на мјесту какво је Градина, добро чули и разумјели. Вучић и кад не буде предсједник Србије, кад му истекне мандат, обавезао је том изјавом све будуће предсједнике Србије да морају бити чврсто залеђе цјелокупном српском народу. Српски народ, крајишки народ, те обавезујуће ријечи веома добро памти јер их је заправо изговорила Србија„, рекао је Додик.

Он је на скупу Удружења Крајишника у Новом Саду под називом „Крајишници за јаку Србију“, а који је одржан у знак подршке Вучићу као кандидату за предсједника Србије, истакао да је Вучић прошле године директно материјално подржао Републику Српску и то у тешким тренуцима за њу.

„Када сам му рекао да имамо извјесних финансијских проблема, Вучић није оклијевао да Поштанска штедионица узме обвезнице Републике Српске и на тај начин нам пружи несебичну помоћ. Исто је учинио и када је прошле године материјално подржао буџет Републике Српске. То ни српски народ, ни ја, никада нећемо заборавити“, додао је Додик.

Предсједник Удружења Крајишника Миле Боснић уручио је Додику након скупа признање „Почасни крајишки барјактар“, због његових великих заслуга за Крајишнике широм бивше Југославије.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик раније данас разговарао је у Новом Саду са предсједником Владе Војводине Игором Мировићем.Разговарали су о моделима сарадње, повећању робне размјене али и сарадњи клиничких центара и могућности лијечења грађана Српске у Војводини.

РТРС