Додик: Требиње остаје у фокусу интереса РС

ТРЕБИЊЕ l Предсједник РС Милорад Додик данас у послијеподневним часовима посјетио је градску управу гдје се састао са градоначелником Луком Петровићем и његовим сарадницима.

Петровић је рекао да је упознао Предсједника РС са активностима градске управе, насљеђеним проблемима који су пресјечени, као и пословима на унапређењу и даљем развоју града.

„У наредном периоду биће видљиви бенефити Инвестиционе конференције, а очекујемо потписивање неколико уговора које су нам данас представили инвеститори“, рекао је Петровић.

Предсједник РС Милорад Додик је навео да је Требиње увијек имало подршку свих институција РС, као стратешко мјесто за развој овог дијела Српске.

„Заинтересовани смо за добро функционисање градске управе, иако смо видјели да је у овој управи већи број запослених од предвиђеног. Овим треба да се позабаве, како би дошли до оптималног броја који ће омогућити да Требиње функционише на најбољи начин за његове грађане“, навео је Додик.

Он је подсјетио да се заједничким пројектима и новцем локалне и републичке власти завршава реконструкција главне градске улице и ради нови водоводни систем.

„Инвестициона конференција треба да буде мјесто сусретања амбиција локалне заједнице и Републике са амбицијама и жељама инвеститора из региона, које треба анимирати да улажу у развој Требиња, пољопривреду и друге гране. У овом тренутку у Требињу је потребно 500 радника у реалном сектору, чиме је срушен мит да посла нема. То је позив људима без посла да се укључе“, истакао је Додик додавши да ће Требиње остати у фокусу интереса републичке власти.

Предсједник РС је рекао да ће наредних дана у Русији разговарати са једним инвеститором о изградњи објеката у зони “Ново Требиње”.

„Оно што је извјесно је да је овај инвеститор изразио велики интерес да улаже у Требиње“, нагласио је Додик.

Предсједник РС Милорад Додик учествује на трећем панелу „Туризам“ Инвестиционе конференције“.

Д.Ч.