Додик: У Сарајево не идем да дајем изјаве

375207_1
БАЊАЛУКА │ Милорад Додик је данас одржао ванредну конференцију за медије у којој је говорио о тренутним питањима; о спорном кредиту, о случају Радончић и многим другим.

„Осјећам се одговорно према свему што сам урадио. За тужиоце и стручњаке из Сарајева спреман сам увијек дати изјаву у Бањалуци, али у Сарајево не идем јер се тамо не осјећам сигурно“, поручио је Додик.

Казао је да је Игор Црнадак тражио да се против њега проведе велика истрага и прогон.

„Игор Црнадак је у САД тражио да се против Додика проведе велика истрага и прогон. Али то није политички захтјев. То сматрам лично и опростити нећу“.

Додао је да ће радити по моту: „Освета се сервира хладна, никада врућа“.

Казао је да ће наставити борбу против институција, те да је добио легитимне гласове народа.

„Ја нисам Република Српска, већ само један од изабраних функционера у Републици Српској. Добио сам гласове народа, легитимно на изборима. Наставићу се борити против тих институција, а они нек дижу пријаве колико хоће“.

Додик је нагласио да српски народ има двије државе.

„Српски народ има двије државе, једна је Република Србија, а друга Република Српска. И ја сам поносан што сам представник једне Републике Српске“.

Додик је казао да је хапшење Фахрудина Радончића политички мотивисано и да је то видљиво.

„Позивам људе да заобиђу Сарајево у што ширем кругу. За мене је Сарајево несигуран град“.

Додик је показао и три документа за која тврди да су уговори о кредиту код Павловић банке за куповине виле у Београду, а за које, како је рекао, Тужилаштво БиХ тврди да не постоје.

Н1