Đokić: Zahtjev za istragu poslovanja u preduzeću »Nikola Tesla«

20150320083210_295064
BANJALUKA | Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču uputio zahtjev za istragu u vezi sa poslovanjem odgovornih lica u preduzeću „Nikola Tesla“ u ranijem periodu.
„Mislim da su nesavjesnim radom nanijeli štetu tom preduzeću, i to se mora ispitati“, istakao je Đokić.
On je sinoć, gostujući u programu Radija Republike Srpske, naveo da je Vlada Srpske na razne načine podržavala preduzeće „Nikola Tesla“ koje i danas ima aktivnosti, prije svega u tekstilnom sektoru.
Đokić je rekao da Vlada radi i na pružanju pomoći drugim preduzećima, kao što su banjalučki „Kosmos“, „Unis“ iz Dervente, te trebinjski „Novoteks“, ali da ne može previše da se miješa u privatizovana preduzeća, niti da preuzima njihove obaveze.
„Nismo ni učestvovali u nastanku problema u tim preduzećima. Nemamo tu vrstu odgovornosti prema njima, ali Vlada pokazuje interes za problem bilo kojeg čovjeka u ovoj zemlji, da pomognemo ako možemo“, rekao je Đokić.
Prema njegovim riječima, u Republici Srpskoj će biti novih investicija, prije svega u drvoprerađivačkoj industriji, ali i tekstilnoj, kožarskoj, obućarskoj, prehrambeno-prerađivačkoj, kao i u sektoru energetike.
On je naveo da će predstavnici italijanskih firmi uskoro doći u Beograd, gdje će biti riječi o realizaciji mnogobrojnih privrednih projekata u Srbiji, ali i Srpskoj.
Srna