Двије стотине прекршаја код 308 контролисаних возача

cjb trebinje

ТРЕБИЊЕ │ Полиција Центра јавне безбједности Требиње у акцији појачање контроле саобраћаја, проведене од 3. до 5. новембра, санкционисала је 92 возача за прекршај прекорачења брзине, а 41 због вожње под дејством алкохола, саопштено је данас из ЦЈБ Требиње.

Акценат акције, како је речено, био је на контроли брзине кретања моторних возила и утврђивање присуства алкохола у организму возача, а током њеног трајања укупно је контролисано 308 учесника у саобраћају.

„Возача код којих је утврђена количина алкохола већа од 1,00 g/kg је било 16, они су лишени слободе и у службеним просторијама задржани до истрежњења. Такође је евидентирано и 67 прекршаја који нису били акценат акције“, наведено је у саопштењу.

У ЦЈБ Требиње подсјећају да је на путној мрежи која је у њиховој оперативној надлежности за 10 мјесеци 2016. године евидентирано седам саобраћајних незгода са смртно страдалим лицима.

„Центар јавне безбједности Требиње је реализовао низ како републичких тако и регионалних и локалних акција у саобраћају, чији је циљ утицање на несавјесне возаче да поштују саобраћајне прописе.Центар и овај пут апелује на све ученсике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, саобраћајну културу као и једни друге“, кажу у ЦЈБ Требиње.

 Радио Требиње