Џин из Љубиња: Kакав отац такав син

ЉУБИЊЕ │ Синиша Шушић из Љубиња којег се сигурно сви сјећају је једини човјек у БиХ који носи број обуће 56, а за њега је прије скоро три године фабрика обуће „Бема“ израдила посебан пар ципела.

Наша екипа се распитала како и гђе се данас обува Синиша и да ли ће га наслиједити његов четворогодишњи син, који већ носи број 33.

Синиша је открио како и гдје се данас обува, а присјетио се и колико је био радостан када је од „Беме“ добио први елегантни пар обуће величине 56.

– Kад је дошао Умичевић, као да је дошао Деда Мраз. Донио је пун гепек ципела и дан данас сам му захвалан. Послије тога ми је слао обућу те смо тако постали велики пријатељи и дан данас смо у контакту – рекао је Синиша Шушић.

Пријатељство са „Бемом“ и са Маринком Умичевићем, каже Синиша, увелико је ријешило проблем проналаска обуће за његова велика стопала. Ипак, овог Херцеговца сада море друге бриге. У породици ће, сигуран је, имати и насљедника, јер и његов четворогодишњи син Марко већ носи број обуће, који је давно премашио величине које носе његови вршњаци.

– Имамо и насљедника од четири године који носи број 33, тако да ће, „Бема“ морати, изгледа и за њега радити. За сада иде тако, нога му расте, а до кад ће, видјећемо, ваљда неће престићи оца – додаје овај џин из Љубиња.

А Синиша из Љубиња, није једини за кога је „Бема“ направила специјалне ципеле. Сви се сјећамо да су прије само неколико мјесеци, „Бемице“ ципеле отпутовале и првој дами САД-а Меланији Трамп. Синиша каже да му је импоновало када је чуо да је Маринко Умичевић послао обућу и првој дами Америке.

Синишини проблеми са проналажењем обуће, почели су још у основној школи. У осмом разреду носио је број 48. Најтеже му је било набавити обућу за вријеме рата, када је често морао да носи и шупље патике. Kасније је почео да их набавља преко родбине из Америке, а за њих и данас мора да издваја много новца.

Иако има само четири године, а већ носи број 33, Синиша се нада да његов син Марко, неће имати оваквих проблема и да ће за разлику од њега, када порасте, моћи да бира обућу какву буде желио.

Српскакафе/Неда Петковић