Џудисти Леотара настављају са припремама за наредна такмичења

ТРЕБИЊЕ I Џудисти Леотара настављају са тренинзима пред званична првенства Републике Српске и БиХ, која их чекају у наредном периоду.

Послије успјеха на сениорском првенству БиХ, гдје су у мушкој конкуренцији били други одмах иза сарајевске Босне – Никола Бољановић прво мјесто у категорији до 73 кг и Урош Нинић друго мјесто у категорији до 60 кг, млађи узрасти спремају се за своја званична првенства.

Четири кадета: Божидар Вучуревић, Игор Ђурица, Срђан Спаић и Благота Мрдић овај викенд учествоваће на Европском купу у Загребу, једном од најјачих кадетских такмичења у свијету, гдје се очекује око 800 такмичара, а послије тога остају и на заједничким припремама свих учесника Европског купа.

Већ 19. марта чека их у Палама првенство Српске. Иза тога долазе такмичења јуниора и пионира, а у јуну и јулу их очекује Балканско првенство.

План џудиста је да наставе сјајне резултате из 2016. године у којој су освојили 184 медаље, а од тога 38 златних, 55 сребрних и 90 бронзаних. Ова сјајна екипа протекле године освојила је 40 медаља на званичним првенствима Републике Српске, БиХ и Балкана.

ЏK „Леотар“ је једина екипа у Српској која има двије Балканске медаље. Наиме, Митар Мрдић је освајач златне медаље на Првенству Балкана за сениоре у категорији до 81 кг, а Никола Мишковић бронзане за јуниоре у категорији до 81 кг.

Прошлу годину памтиће и по одличној организацији „Kупа Требиња“, односно „Меморијала Милош Мрдић“, као и организацији најмасовнијег кампа у региону у сарадњи са Министарством породице омладине и спорта.

На Kупу Требиња учествовало је 625 такмичара из 53 клуба, а на кампу се кроз седам дана окупило око 300 учесника свих старосних узраста.

Џудо клуб „Леотар“ има и најбољи стручни штаб у Српској састављен од искусних мајстора џудоа и бивших шампиона и то: Миљана Мрдића, Марка Дучића, Аранђела Петровића, Марка Рикала и Стефана Милића.

Они своје знање преносе на 150 чланова на чијем челу су шампиони Митар Мрдић десетоструки првак Балкана и европски универзитетски првак, затим Никола Бољановић, Никола Мишковић прваци БиХ, Урош Нинић, Вук Видачић, Ивана Рикало…

У клубу су активна тројица судија: Аранђел Петровић – републички судија, Марко Дучић, савезни и Миодраг Мрдић – интернационални судија.

Радио Требиње