ЕПС-у смијењена четири директора

054951

БЕОГРАД │ В.д. генералног директора Електропривреде Србије (ЕПС) Милорад Грчић, због сумње да су руководиоци „ЕПС снабдевања“ оштетили фирму за више десетина милиона евра, смијенио је четири директора, јављају Вечерње новости.

Како лист сазнаје, у ЕПС-у је због малверзација са продајом електричне енергије покренута интерна контрола, а поред афере за увећани прорачун струје за велике и државне купце, контролори „чешљају“ и магацине у „Колубари“, због навода о организованој крађи угља.

Надлежни из „ЕПС Снадбевања“, терете се да су увећавали индекс за прорачун струје за велике и државне купце, додавајући још два броја иза децимала дефинисаног износа, чиме је струја била знатно скупља него код других понуђача.

Због тога, пишу Новости, ЕПС није могао да конкурише на тендерима, па је изгубио скоро 300 великих купаца и чак 1.500 мјерних мјеста.

Већина купаца прешла је, код фирме „Проенерџи БГД“, ћерке фирме „Проенерџи Хрватска“, чија је матична кућа „Езпада“ из Чешке.

Како Новости преносе, те малверзације прављене су док је на челу ЕПС-а био Александар Обрадовић, а директор „ЕПС Снабдевања“ Драган Јеремић.

Премијер Србије Александар Вучић јуче је изјавио да ће добити прецизне информације о дешавању у ЕПС, као и да се спрема озбиљна метла за многе људе који су се богатили на државној грбачи.

Танјуг