Фатална мисица лудује по Београду

765-430-bbaa90af02cf506569c156ab2a19e132

Слободанка Боба Тошић (30) из Хан Пијеска у БиХ побегла је из кућног притвора да би избегла одлазак на издржавање казне од две и по године затвора, након што је правоснажно осуђена због учествовања у покушају убиства Ђорђа Ждрала априла 2006. године.

Суд у БиХ је за њом одмах расписао Интерполову потерницу. Према сазнањима безбедносних служби БиХ, Тошићева се тренутно налази у српској престоници, где су јој уточиште пружили локални криминалци блиски Дарку Елезу, вођи криминалног клана из Источног Сарајева.

Службе, наводно, имају информацију да су управо ти криминалци, преко својих веза и контаката у БиХ, омогућили плејбој – зечици и манекенки да неометано пређе границу Босне и Србије. Након што се докопала Београда, који јој је, макар засад, омогућио слободу, Тошићева је лоцирана на Звездари, и не покушавајући да живи живот одбегле робијашице.

Како „Курир“ сазнаје, бх. службе затражиће помоћ колега из Србије, који би требало да ухапсе и изруче бившу мисицу и плејбој – зечицу пре неко што побегне у неку другу државу.

Подсећамо да је Боба Тошић ухапшена у полицијској акцији „Лутка“, заједно са најконтроверзнијом личношћу босанског поџемља Дарком Елезом, и то због ликвидација, отмица, изнуда, диловања наркотика и прања новца. Мисица је оптужена да је у априлу 2006, по наговору Дарка Елеза, свесно намамила вођу супарничог криминалног клана Ђорђа Ждрала, кога је Елез желео да ликвидира.

Ждрале је успео да преживи атентат. Фатална лепотица је све време негирала кривицу, да би поступак пре шест месеци био окончан осуђујућом пресудом од две и по године затвора.

„Моја ћерка није примила позив за затвор, нити јој је дата законска могућност да издржавање казне одложи, што се омогућава и најокорелијим криминалцима“, казала је између осталог Слободанкина мајка Јадранка Тошић.

На питање хоће ли се Слободанка предати правосудним органима ако је већ у БиХ, Јадранка је одговорила: „Ма, каква предаја.“

Курир