Фићо поново на Сутјесци – стар 45 година, а као нов

087597

Рели Сутјеска некада је био препознатљив по „фићу“, који се не производи већ 30 година, а након дужег одсуства са овог такмичења национални југословенски аутомобил поново се докотрљао на Сутјеску, захваљујући Муазу Шошу из Горажда.

Застава 750, популарни фићо, рађен по узору на италијански фијат 600, био је симбол и понос југословенке цесте, а данас га возе ријетки заљубљеници у стара возила, који не крију и да су југоносталгичари.

Мада је произведен 1971. године, овај дотјеран и појачани олдтајмер дјелује као да је тек изашао са фабричке траке.

Шошо прича да га је купио прије четири године и да је у овако добром стању захваљујући бившем власнику, који га је одлично одржавао.

– Веома је тешко јданас наћи дијелове за возило старо 45 година, па сам доста дијелова морао пребацити са југа. Задњи крај му је преправљен, стављене су фелге петнеске, гуме 205-50, што је необично не само за фићу, већ и за већа аута, али иде добро – каже Шошо.

Власник истиче да су на ауту проширени блатобрани, јер гуме нису могле стати, па је лимарија преправљена, а мотор је рађен од фиата 127 или од југа 45, што није велика разлика у односу на његов изворни мотор.

Мијењач, као и читава унутрашњост аутомобила, остали су оригинални, објашњава Шошо.

Гдје год се појави са својом фићом, Муаз прича да привлачи већу пажњу него БМВ, ауди и друга луксузна аута, а тако је ове године било и на релију Сутјеска.

– Фићо се на релију показао одлично, изазвао је велику пажњу. Људи су видјели да још може одлично да иде, а првог дана такмичења био сам други у туристичкој класи, што је велики успјех са овако старим аутомобилом – каже поносно.

Од када је у његовом власништву, прешао је са њим око осам хиљада километара и никада га није оставио на путу.

Шошо је рекао да фићо буди лијепа сјећања, а сви који су остајали са њим у квару, лако су то рјешаваи, јер се тада имало много више времена за све. Каже да се њиме савкодневно вози по Горажду, а ово му је најдаља тура.

Он истиче да је фићо све цјењенији и да тренутно на тржишту кошта од четири до пет хиљада марака.

– Има људи који га никада не би продали, ма колико новца да им понудите, а ја сам један од таквих и никад га се нећу одрећи. Возићу га док се буде могао „котрљати“ – увјерава Шошо.

Каже да његов миљеник може да развије брзину и до 130 километара на сат.

– Није проблем колико брзо може ићи – проблем је како стати са њом, зато што су кочнице напријед такве-какве су, па је тешко закочити, али мотор је одличан – завршио је причу гораждански возач.

Агенције