Fočanski lekari izvadili čoveku ekser iz glave

Фоча - рендгенски снимак
FOČA l Lekari fočanske bolnice uspešno su izvadili ekser dužine deset centimetara iz glave pacijenta Jova Ećimovića (66) sa Sokoca, koji se povredio čisteći staru pušku.
U fočansku bolnicu Ećimović je stigao sinoć oko 19.00 časova u svesnom stanju, a lekari su tek nakon rendgenskog snimka ustanovili da se u glavi nalazi metalni predmet, koji je tupim vrhom iznad desnog oka probio čeonu kost, sinuse i očnu duplju.
Hirurg Miro Obrenović rekao je da su uspeli da odstrane strano telo, pri tom ne oštetivši nijednu strukturu koja prethodno nije bila oštećena.
– Sve je proteklo u najboljem redu, uspeli smo rekonstruisati sve regije, pacijent vidi i na to oko. Na naše iznenađenje, nije došlo do oštećenja vitalnih struktura ni očne jabučice. Ovo je nešto što se retko kada, pa skoro i nikada ne sretne u karijeri – istakao je Obrenović.
Ećimović priča da je čistio zarđalu pušku u kojoj je bio zaglavljen metak.
– Čekićom sam sa strane udarao da me ne bi moglo dohvatiti, a taj deo kojim sam ja udarao, on je aktivirao kapislu i verovatno dobio rikošet. Vidim najedanput me krv zalije – rekao je Ećimović i zahvalio lekarima u Foči za stručnu intervenciju kojom mu je spašen vid.
Srna