Фонд здравственог осигурања РС одобрио 30 одсто средстава за лијечење Софије Радовановић

БАЊАЛУКА/ТРЕБИЊЕ │ Фонд здравственог осигурања РС је за лијечење Софије Радовановић из Требиња одобрио 18.000 швајцарских франака или 30 одсто од укупно потребних средстава за лијечење Софије у Швајцарској, потврђено је данас за Радио Требиње у Фонду здравственог осигурања Републике Српске.

Како се наводи у одговору достављеном Радио Требињу из овог фонда ФЗО РС према Правилнику о коришћењу здравствене заштите изван РС финансира лијечење својих осигураника у иностранству онда када то није могуће у здравственим установама изван Републике Српске које са Фондом имају потписан уговором. Према овом правилнику, Фонд за лијечење осигураника у иностранству  издваја до 30 одсто укупних трошкова лијечења, тако да је Фонд за Софију Радовановић из Требиња издвојио максималан износ средстава који је могућ према том правилнику.

Одобрени износ средстава Фонд ће уплатити на рачун здравствене установе у Швајцарској и то за Софијино лијечење, наведено је у овом одговору.

Породица Радовановић је и Фонду солидарности за лијечење дјеце у иностранству упутила захтјев за финансирање Софијиног лијечења у Швајцарској. Стручна комисија овог Фонда разматра овај захтјев, па ће сви детаљи бити познати након сједнице Управног одбора Фонда солидарности, која је заказана за сутра.

Радио Требиње