ФПМ обиљежио свој дан и крсну славу: СТУДЕНТИ СУ НАШИ НАЈБОЉИ АМБАСАДОРИ И ПРОМОТЕРИ

ТРЕБИЊЕ │ Факултет за производњу и менџмент Требиње данас слави крсну славу Светог Јована Дамаскина и Дан факултета, а на свечаности, која је приређена у просторијама ове високошколске установе, додијељене су дипломе и промовисано 25 дипломираних инжењера и два мастера.

Душан Јокановић, декан Факултета за производњу и менаџмент је истакао да је иза њих једна успјешна година у којој су имали интензиван и квалитетан наставни процес и година у којој су остварили најбоље резултате на пољу научно-истраживачког рада.

„Свакако, оно чиме смо поносни, на један посебан начин, јесте чињеница да данас промовишемо једну нову генерацију. Наши студенти су особе које најбоље говоре о нашем факултету и они су у будућности неко ко ће бити наши најбољи амбасадори и промотери онога што смо све вријеме радили“, рекао је Душан Јокановић.

Он је подвукао да ће њихова стремљена и будуће наде бити усмјерени у правцу стварања бољих услова за студирање као и да буду један од најбољих дијелова интегрисаног Универзитета у Источном Сарајеву, додајући да ће будуће активности бити усмјерене и ка држању контунуитета квалитета научно-истраживачког рада.

„Научно-истраживачки рад је сублимација неколико фактора,овдје прије свега мислим на успјешно одржану ‘Ирмес’ научну конференције, која је организована уз подршку Града Требиња и Машинског факултета Унивезитета Црне Горе и Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву. Имали смо један континуитет у суорганизовању веома важне манифестације ‘Ноћ истраживача’, која је имала за циљ да науку спусти на шире народне масе, а ту су и бројне активности везане за националне, међународне пројекте, пројекте студентске и професорске мобилности и велики број научних радова, које су наши професори и асистенти објавили“, подсјетио је Јокановић.

Вера Ћевриз Нишић, продекан Универзитета у Источном Сарајеву је навела да требињски Факултет за производњу и менаџмент има посебну важност за Универзитет зато што окупља специфичне гране изучавања.

„Оно што је веома важно јесте што можемо бити врло конкурентни када су у питању профили који се овдје образују и оно што можемо понудити привреди РС“, навела је она истичући да ће Универзитет наставити са улагањима у требињски факултет.

Драгослав Бањак, предсједник Скупштине Града Требиња је, честитајући крсну славу и Дан факултета, истакао да је константно образовање и бављење науком виши степен културе живота.

„Слиједите своје снове, бавите се оним што волите и улажите у своје образовање јер су друштву потребни образовани људи“, поручио је Бањак студентима.

Николина Ћорић, студент четврте године студијског програма Индустријско инжењерство за енергетику је најбољи студент ове академске године и додијељена јој је Деканова награда.

Она истиче да је воља била пресудна у постизању завидних резулата током школовања. Студијски програм који је уписала сматра веома перспективним.

„Овај програм који сам уписала, енергетику, мислим да је перспективан, да, у данашње вријеме, доживљава неку врсту експанзије. Мислим да би требало да се људи оријентишу према томе, јер када погледамо каква је политика Европе према обновљивим изворима енергетике и енергетици, генерално, мислим да је, веома перспективно. Ја сам се тим руководила и уписала овај факултет и овај програм“, навела је Николина Ћорић.

На овој свечаности додијељене су и овогодишње плакете и захвалнице факултета, интитуцијама и појединцима који су својом подршком значајно допринијели развоју ове високошколске установе.

Д.Р.