Građevinci odali poštu stradalima i dali otkaze

20150211081102_288435
BEOGRAD | Sedamdesetak građevinaca firme „Velestroj“ iz Beograda, koji su radili u Sibiru i širom Rusije, juče su dali otkaze.
Ovom prilikom odali su poštu šestorici kolega stradalih u požaru na sibirskom gradilištu.
Radnici, koji su bili na gradilištu na poluostrvu Jamal, kažu da više nemaju namjeru da rade za „Velestroj“.
Sumnjaju i da su požar uzrokovale neispravne instalacije.
Požalili su se da su uslovi života i rada s kojima su se suočavali strašni, a da je tragedija koja se desila šestorici radnika samo prelila čašu, pišu „Večernje novosti“.
Radnici tvrde da je vlasnik „Velestroja Moskva“ najbogatiji hrvatski biznismen – Mihajlo – Miha Perenčević koji, prema pisanju hrvatskih medija, gradi naftovode u Rusiji. Direktor „Velestroja Beograd“ je Rodoljub Jevđević.
Povodom tragične pogibije šest građevinskih radnika iz Srbije, koji su stradali u požaru na ruskom poluostrvu Jamal, Vlada Srbije proglasila je 12. februar za Dan žalosti.
U požaru koji je izbio na gradilištu gasovoda na poluostrvu Jamal na sjeveru Sibira nastradali su Čedo Bogunović /55/, Slaviša Kadić /55/, Mirko Matijević /21/, Miroslav Antić /29/ i Branislav Arsić /22/.
Prema nezvaničnim informacijama, šesti stradali je Dragan Marjanović /49/, ali njegov identitet tek treba da bude potvrđen obdukcijom.
Agencije