Градоначелник Петровић посјетио погоне Душка Пантовића: Стојимо на располагању реалном сектору

ТРЕБИЊЕ │ Градоначелник Требиња Лука Петровић данас је обишао производне погоне фирми  у власништву Душка Панотовића, те се у разговору са власником и  руководиоцима ових предузећа упознао са условима пословања и њиховим даљим плановима.

Градоначелник Петровић је истакао да се увјерио у домаћински и пословни однос власника ових предузећа и обећао помоћ да би се помогло њихово даље пословање и развој.

„Обишли смо погоне за производњу плочастог намјештаја, производњу елемената од гранита, салон намјештаја и друге погоне. Ово је доказ да Душко Пантовић, који поред ових дјелатности има и брзу пошту, стовариште грађевинског материјала, хотел и солалрну електрану, да он има добре менаџерске способности и да је успио да се избори на тржишту.“, казао је градоначелник Требиња.

Према ријечима градоначелника Петровића, велики проблем са којима се суочавају ове фирме је обезбјеђивање квалитетног школованог кадра.

“Очигледно је да ћемо морати образовати кадар за реални сектор, јер без тога нема никаквог напретка у привреди”, истакао је Петровић, констатујући да ће градска управа Требиња помоћи у доквалификацији радне снаге.

Захваљујући се на посјети градоначелника Требиња, Душко Пантовић је истако да његове фирме запошљавају преко 350 радника, те напоменуо да им је градска управа Требиња у више наврата помагала кроз разне програме.

„Искористили смо неколико програма запошљавања, а Град Требиње нам је дао подстицаје да  боље радимо, да будемо још снажнији и да још инвестирамо, због услова који нам је створила градска управа Требиња са градоначелником Луком Петровићем“, рекао је Пантовић.

М.И.