Грци паре од помоћи троше на мигранте

765-574-5726615aa0955db47bc381709b504fc2

АТИНА │ Новац који је Атина примила од ЕУ у оквиру пакета финасијске помоћи скоро да и неће помоћи Грчкој јер је усмјерен на борбу против „хуманитарне катастрофе“ међу мигрантима, изјавио је данас замјеник министра спољних послова Никос Ксидакис.

Ксидакис је истакао да се грчки народ налази „под сталним притиском“, премда су грчки партнери у ЕУ помагали његовој земљи „на много начина“.

Упркос томе што је више од милион људи стигло у Грчку током прошле године, Влада у Атини је успјела да се избори са мигрантском ситуацијом и да је „стави под контролу“.

Грчка се сада ослања на „дугорочну сарадњу“ са ЕУ која треба да помогне земљама континента да превазиђу „хуманитарну катастрофу“, истакао је овај високи званичник у интервјуу станици „Раша тудеј“.

Како би се осигурала гепоплитичка равнотежа у региону, Грчкој је потребан новац који понекад не добија, иако јој је то обећано, рекао је овај званичник.

„Обећан нам је новац који тренутно чекамо. Помоћ није стигла на вријеме“, рекао је Ксидакис додајући да, када Атина добије обећана средства, првенствено ће их искористити да би се изборила са мигрантском кризом.

БНТВ