Грешком солили улице помијешане с рибом и пршутом

Након што су им надлежне комуналне службе прошлог тједна посуле цесте уобичајеном мјешавином соли и шљунка против пољедице, становници словенског градића Сежане, смјештеног на граници с Италијом, али и цијеле околице, у зраку су осјетили необичан мирис, а пси у двориштима су почели лајати, желећи ван из дворишта.

„Солили су улице, а сада смрди по рибама, на улици пред кућом сам нашао цијеле комаде сланих срдела“, јавио је полицији један станар из средишта града, а у другом дијелу уз крупну со нашли су и комадиће пршута, неке дуге и до 10 центиметара.

Све је се разјаснио неколико дана послије када је зимска служба признала да су цесте забуном посолили отпадном сољу која им је у складиште стигла прије неколико година.

Тада је због топлог љета владала несташица соли из Пирана, једине словенске солане, па су се за сваки случај били додатно опскрбили отпадном сољу из оближње велике сушионице крашког пршута те нешто удаљенијег погона за сољење срдела.

Извинили су се грађанима због неугодности, али им свеједно пријети казна од десетак тисућа еура, објавила је у понедјељак комерцијална телевизијска постаја ПОП-ТВ.

Агенције