Хан данас у Србији, подршка реформама и евроинтеграцијама

079307

БЕОГРАД │ Комесар за европску политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханес Хан борави данас и сутра у посјети Београду, током које ће се састати са премијером Александром Вучићем и новим сазивом Владе Србије.

Циљ посјете је да комесар разговара о даљим корацима на путу Србије ка Европској унији, као и да изрази снажну подршку Европске уније реформском програму и процесу европских интеграција Србије, саопштено је из Делегације ЕУ у Србији.

„С нестрпљењем очекујем састанак са предсједником Владе Александром Вучићем и министрима нове Владе која је изразила опредјељење да настави са амбициозним реформским програмом и процесом европских интеграција. Желим да вас још једном увјерим да Србија има подршку Европске уније на сваком кораку на том путу“, изјавио је Хан уочи посјете, наводи се у саопштењу.

Говорећи о приоритетима у наредном периоду, комесар Хан је додао да ће се у оквиру приступног процеса представници ЕУ усредсредити на рад са српским властима на важним темама попут јачања владавине права, регионалне сарадње и процеса нормализације односа Београда и Приштине. „Желимо да понудимо техничку и финансијску подршку како би се наставила фискална консолидација, подстакао економски раст и обезбиједиле боље прилике за предузећа, нарочито за младе предузетнике и омладину уопште“, рекао је Хан.

Комесар Хан ће се сутра састати са премијером Вучићем и обратити члановима Владе Србије.

Такође ће одржати састанак са предсједницом Народне скупштине Мајом Гојковић као и са скупштинским Одбором за европске интеграције.

Хан ће посјету завршити учешћем на скупу у организацији Привредне коморе Србије и Делегације ЕУ у Србији под називом „Приступање ЕУ и унапређење пословног окружења у Србији“, додаје се у саопштењу.

Танјуг