„Хапшење Јеринића и бахатост полиције“

376374_1
БАЊАЛУКА | Српска демократска странка сматра да је хапшење потпредсједника Српске демократске странке и замјеника министра одбране БиХ Бориса Јеринића још један доказ да је Милорад Додик институције Републике Српске ставио у функцију тајкуна и оних који су на сумњиве начине дошли до великог богаства.

Најоштрије осуђујемо хапшење Јеринића и бахатост, коју је показала полиција Републике Српске током покушаја отимачине приватне земље за потребе Рудника и Термоелектране Станари.

Хапшење Јеринића и осталих због тога што су се успротивили отимању њихове земље за потребе Рудника и Термоелектране Станари је доказ да су Милораду Додику важнији тајкуни који га одржавају на власти новцем и утицајем од интереса обичних грађана.

Ово је још један доказ да полиција и правосуђе у Републици Српсдкој служе за прикривање криминалних радњи и обезбјеђења имовине и капитала појединаца који су је стекли на сумњив начин.

Власт Милорада Додика је продајом у бесцијење природних ресурса, отимачином и пљачком државних предузећа и буџета, као и уништавањем банака Републику Српску претворила у колонију а њене становнике у грађане другог реда.

СДС ће наставити да се бори против оних који су опљачкали Републику Српску и то неће зауставити ни „синдикат криминалаца“ који се организовао и видљив је приликом сваког покушаја процесуирања оних који су покрали стотине милиона марака од народа.

Саопштење СДС-а