Хелена Лакић, двоструки вицешампион БиХ

САРАЈЕВО I На олимписком базену Отока у Сарајеву 29. и 30. децембра одржано је отворено првенство Босне и Херцеговине за 2017 годину у 25. метарском базену.

Најуспјешнији такмичар у редовима КВС Леотар била је Хелена Лакић која се окитила са четири медаље. Хелена је постала вицешампион БиХ у Б категорији на 50м леђно и 200м леђно, док се на 50м делфин и 100м леђно окитила бронзаном медаљом. Са овим резултатима Хелена је потврдила да заслужено носи титулу другог спортисте Града Требиња за 2016. годину и истакла кандидатуру да то потврди и у 2017. години.

„Поред Хелене и други такмичари КВС Леотар били су ‘на висини задатка’. На државном првенству у Сарајеву наши такмичари су доказали да се равноправно могу носити са својом конкуренцијом у БиХ. Иако су у ‘подређеном’ положају у односу на услове за тренирање у базену у односу на конкуренцију у Сарајеву су доказали да ни мало не заостају за њима. Са изградњом затвореног базена у нашем граду од ових доказаних такмичара и талената можемо само очекивати нове успјехе и нове наступе спортиста из Требиња на највећим свјестким спортским смотрама, као што су, европска, свјетска првенства и Олимписке игре“, истакао је Вељко Пиљевић, тренер у КВС Леотар.

Радио Тебиње