Херцеговац Радован Паровић ниже побједе у Слагалици

НЕВЕСИЊЕ l Радован Паровић (22) из Невесиња данима одушевљава своје суграђане, који га бодре и навијају за њега док се надмеће у популарном квизу „Слагалица“ Радио-телевизије Србије, нижући побједу за побједом.

Овај студент прве године мастер студија геоинформатике каже да није очекивао да ће у „Слагалици“ остварити запажен резултат, а о осам побједа није ни сањао.

– Пријавио сам се првенствено да видим какав је осјећај такмичити се пред камерама – рекао је Паровић.

Он је у укупном пласману освојио седмо мјесто међу четрдесетак противника. У посебно лијепом сјећању остаће му, каже, квалификациона емисија када је остварио најубједљивију побједу, престигавши противника са 134 бода разлике.

– У тој емисији сам освојио 179, а мој противник 45 бодова и та емисија би требало да буде емитована у суботу – рекао је Паровић.

Додао је да су до сада емитоване три емисије од укупно девет, у колико је учествовао.

– Задовољан сам резултатима и свјестан сам да још немам довољно знања за финалну побједу. Посебно ми је драго што нисам испао на првом кораку – рекао је Паровић.

Истиче да му је највише главобоље задавала игра „ко зна зна“ због свеобухватних питања, а најбоље се сналазио у „асоцијацијама“ и игри „мој број“.

– Нисам се специјално припремао и читао додатну литературу ни за једну игру. Мале припреме сам обављао за прву игру слова тако што сам гледао претходне емисије и покушавао ући у рутину састављања ријечи – казао је Паровић.

Према његовим ријечима, за остале игре се немогуће припремити, већ је кључ знање. Додаје да је током снимања емисија највише проблема имао са тремом.

– Било је много искуснијих и старијих такмичара који су и раније учествовали у „Слагалици“, а трема их је „тресла“ исто као и мене. Било је питања на које сам знао одговор, али због треме се нисам пријављивао да не бих испао смијешан – прича овај Невесињац.

Додаје да су му такмичари говорили да су пред наступ пили и по два „бенседина“ како би се смирили.

– Ја нисам пио ни „бенседине“, ни ракијицу – смјешкајући се каже Паровић који прижељкује да за неколико година, када стекне довољно знања, постане квизолог.

Успјех на факултету

 

Радован Паровић је био и један од најбољих студената на студијима геодезије у Београду које је завршио са просјеком оцјена 8,6. По завршетку школовања каријеру планира да гради у Србији или иностранству.

– Нећу се враћати у Невесиње јер нема посла за моју струку. Геоинформатика се бави авионским и сателитским снимањем и тешко да такав посао могу пронаћи у Херцеговини – каже Паровић и додаје да се одлучио за студиј геодезије, јер је математика од малих ногу његова велика љубав.

Глас Српске