Херцеговац за Херцеговца: Први рођендан хуманитарне акције РТВ „Херцег“

ТРЕБИЊЕ │ Запослени РТВ „Херцег“ су јутрос Центру за социјални рад Требиње уручили дио хране и одјеће коју у оквиру акције „Херцеговац за Херцеговца“ прикупљају грађани Требиња и осталих крајева источне Херцеговине.

Основни циљ акције, коју су прошле године покренули радници ове медијске куће, је помоћ социјално угроженим породицама на подручју наше регије.

Ђорђе Бјелаковић, генерални директор РТВ „Херцег“ каже да ова акција има свој почетак али нема крај.

„Данас сам ја овдје а сутра ће бити неко други и ја се надам да ће се хуманост наставити. Идеја је била моја јер имамо доста медијског простора који желимо искористити за позитивне ствари, помоћ другима, показати да смо сви људи и да нико није сам. Рекламни спот се врти на нашој телевизији стално и заиста можемо да кажемо да је много људи видјело, да има смисла“, истиче Бјелаковић.

Он додаје да свако ко жели да помогне социјално угроженом становништву може донирати храну, одјећу, хиигијенске артикле и играчке у просторије РТВ „Херцег“, сваким даном од 7 до 17 часова.

„Имамо адекватне просторије и за одјећу и за храну, на сваких неколико дана то носимо или у Црвени крст или у Центар за социјални рад. Има дивних примјера солидарности – рецимо једна госпођа из Љубиња једном мјесечно намјенски долази да би донијела уље, брашно, шећер и слично. Заиста има пуно таквих људи који буде најљепша осјећања у нама када видимо колико су спремни помоћи другом и колико њих има добро срце, свима нама уљепшају дан“, каже Бјелаковић.

С.П.