Херцеговачки БОРС подржао закључке предсједништва о меморандуму

ТРЕБИЊЕ I Координациони одбор борачких организација регије Источне Херцеговине једногласно је подржао ставове Предсједништва Борачке организације Републике Српске којим се тражи хитно сазивање ванредне сједнице Скупштине БОРС-а и доношење одлуке о активирању Сабора српских бораца, уколико до 20. септембра ове године не буде потписан меморандум о сарадњи између Владе РС и БОРС-а.

Једногласни закључак о подршци ставовима Предсједништва БОРС-а донесен је на сједници Координационог одбора борачких организација источне Херцеговине, одржаној 14. септембра у Невесињу, саопштено је данас из овог одбора.

Подсјетимо, Предсједништво БОРС-а позвало је Владу РС да са Борачком организацијом РС потпише меморандум о сарадњи до 20. септембра ове године, којим се тражи рјешавање питања репрезентативности борачких организација и више мјера за побољшање положаја борачке популације.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Миленко Савановић рекао је раније да ће захтјеви бораца чекати сљедећи састав Владе РС.

Он сматра да је већина захтјева борачке популације испуњена, као што је исплата додатка за борце који су имали преко 65 година, а нису имали 15 година радног стажа.

„Омогућавање борцима са ратним стажом да раде до 65. године и питање репрезентативности борачких организација за сада су на чекању. Доста ствари смо урадили, али ова два питања подразумијевају измјену законске регулативе, што сада није могуће урадити јер нема сазива Народне скупштине РС“, каже Савановић.

Радио Требиње