Хрвати снимају филм о Готовини

375528_1

ЗАГРЕБ │ Редитељ Антун Врдољак снима филм ‘Генерал’ о ратном злочинцу Анти Готовини, који ће бити приказан као херој! Главну улогу тумачи холивудски глумац Горан Вишњић, а цео пројекат има подршку филмских фондова Европске уније?!

Злогласни хрватски генерал Анте Готовина, ратни злочинац који је лично одговоран за прогон више од 200.000 Срба и убиства више хиљада невиних људи у „Олуји“, биће на филмском платну приказан као херој! И то уз финансијску подршку Европске уније!

Да, добро сте прочитали! Хрвати увелико снимају филм „Генерал“, у коме ће Готовину тумачити холивудски глумац Горан Вишњић.

У овом филму, који режира Антун Врдољак, ратни злочинац биће приказан као позитивни јунак, акциони херој попут Рамба, док су Срби зли агресори, кољачи и масовни силоватељи!

ЕУ се прави луда

Спорни филм базиран је на књизи Ненада Иванковића „Ратник, пустолов и генерал“, а цео пројекат, будући да је Хрватска чланица ЕУ, имаће финансијску подршку европских филмских фондова?! Европски званичници су тако, дакле, још једном прећутно прешли преко слављења најстрашнијих злочина над Србима и тако подржали усташко дивљање и величање злочинаца!

Да Хрвати спремају брутално романтизовану филмску причу о Готовини, јуче је потврдио и сам редитељ Антун Врдољак. Према његовим речима, филм почиње првим Готовининим сећањима из детињства, а завршава се „Олујом“ и Хагом.

– Бранитељи су нам даровали слободу, а сами су завршили у инвалидским колицима, на другом свету или на робији. С обзиром на то да је реч о животу ратника, што Готовина јесте, филмске акције неће недостајати – изјавио је Врдољак најављујући свој усташки филмски памфлет!

У Мисији ЕУ у Србији јуче су за Информер рекли да је „Брисел права адреса“ за наше питање о подршци оваквом филму (?!). Ипак, никакав одговор нисмо добили ни из централе ЕУ.

На другој страни, бивши официр ЈНА Веселин шљиванчанин каже није изненађен овом хрватском одлуком.

– Готовина је за Хрвате херој. Колико то далеко иде, најбоље показује информација коју сам чуо у Хагу да постоји предлог да Готовина буде проглашен за свеца?! Док Србија заборавља хероје, Хрватска их производи и диже у небеса – истиче шљиванчанин.

Попут божанства

Ова информација није изненадила ни лидера СРС Војислава шешеља, који наглашава да је злочинац у Загребу „божанство“.

– Хрвати су копали рукама и ногама како би Готовина био ослобођен. Дали су огромне паре, а успели су да ангажују и Ватикан. С друге стране, Србија за своје оптуженике од Петог октобра није урадила готово ништа, већ их је само хапсила, испоручивала и слала сву документацију која би могла да их терети! – подвлачи Шешељ.

Директор „Веритаса“ Саво штрбац оцењује да је хашка одлука да ослободи Готовину охрабрила домобране.

– За Хрвате он је био херој чак и да је првостепено осуђен. Колики углед има у Хрватској, показује и то што га је Колинда Грабар Китаровић поставила у Веће за домовинску безбедност – закључује штрбац.

Информер