Хрватски медији: Напетост на вечери у Сарајеву, Вучић напао Мустафу

САРАЈЕВО │ Хрватски медији пишу о вечери коју је синоћ у Сарајеву организовао предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић, истичући напетост на истој због присуства српског и косовског премијера, Александра Вучића и Исе Мустафе.

„Жестока свађа у Сарајеву, Вучић у ресторану напао косовског премијера – Вечера на рубу инцидента: Зашто отимаш српску имовину„, наслов је текста на „Јутарњем“, преноси Б92.

„Сусрет у којем су се очи у очи срели Вучић, Мустафа и Рама први је такве врсте након новог круга погоршања односа између Србије и Косова и заоштравања вербалних сукоба између те двије државе„, наводи загребачки портал.

Индеx.хр такође пише о овом сусрету у тексту „Вечери на рубу инцидента – Вучић урлао на косовског премијера“.

Они истичу да је атмосфера током вечере била је изузетно напета, на тренутке и веома неугодна те се на тренутке чинило да ће неко од учесника напустити ресторан.

О напетости на вечери извјестила је и агенција Тањуг.

„Српски премијер Александар Вучић није пропустио прилику да у Сарајеву на радној вечери коју је за премијере Западног Балкана приредио предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић пита косовског премијера Ису Мустафу на којим основама је Приштина донијела одлуку о присвајању српске имовине„, сазнаје Тањуг.

Према незваничним информацијама, Вучић је питао да ли је ту одлуку донио сам или уз нечију сагласност.

Косовска влада донијела је одлуку да се сва непокретна имовина регистрована на име СФРЈ, Србије и АП Косова региструје на име Косова.

Независне новине, ФОТО: Тањуг