Италијански кантаутор у Културном центру

ТРЕБИЊЕ │ Италијански кантаутор Боб Корн биће сутра вече гост Културног центра, а своју музику требињској публици представиће концертом у Галерији ове установе.

Корн пјева „о људима и љубави“ уз „једноставне музичке линије на својој акустичној гитари“, због чега своју музику радо назива „тужним панком“. Почетак је у 19:30 часова.

Кантаутор, чије је право име Тицијано Згарби, већ дуже од деценије активан је учесник италијанске рок сцене, иза себе има шест албума и велики број концерата широм и ван Италије.

На вечери Боба Корна биће приказан и документарни филм „Неспособан“, у режији Ђулије Наталије Комито и Томаза Касиниса, чији је овај музичар главни протагониста.

Кроз Корнове пјесме и свједочанства филм оживљава колективну драму и људску трагедију заједнице која је преживjела земљотрес у малом мјесту Емилија Ромања и интимне промjене умjетника и његове музике.

Након Требиња, Боб Корн ће одржати концерте и у Мостару, Сарајеву, Београду и Новом Саду.

Концерт организује организација „Слоу фуд Требиње – Херцеговина“, Културни центар и Град Требиње, у сарадњи са италијанским удружењем Viaggiare i Balcani, које се бави одрживим туризмом те организује путовања за туристе из Италије у земље Балкана.

Радио Требиње