Иванић и Додик: Неприхватљива Одлука о попису, Бошњаци и Хрвати прекршили закон!

765-574-a6be528f1d1c13a4d11e8484fae128fe

БАЊАЛУКА l Младен Иванић, српски члан Предсједништва БиХ и Милорад Додик, предсједник Републике Српске, састали су се у Иванићевом кабинету у Бањалуци, а главна тема данашњег разговора био је попис становништва у БиХ и све што се догађало у вези с овим питањем.

Иванић и Додик су јасно изнијели став да је усвајањем Јединственог програма обраде података пописа становништва у БиХ прекршен закон и да Република Српске не може прихватити ту политичку игру бошњачких политичара.

„Одлука о попису донесена је супротно интересима БиХ, посебно интересима Републике Српске и српског народа“, казао је Иванић.

„Тражићу посебно информацију да ли је ту вршен утицај на одређене људе. О томе се јавно прича по Сарајеву и ја ћу тражити информацију да ли је по тачно или не. Имам информацију да је Велимир Јукић, (директор Агенције за статистику БиХ), ту одлуку донио након разговора у Тужилаштву“ рекао је српски члан предсједништва БиХ.

Он је додао да у случају да се не нађе рјешење које одговара Републици Српској, српски представници у власти БиХ не треба својим присуством да дају легитимитет тој власти.

Додик је рекао да је спреман да у наредних пар дана сагледа развој ситуације, али ако се спорна питања не ријеше, каже да ће Агенцији за статистику Републике Српске наложити да прекине било какву сарадњу са агенцијама из остатака БиХ.

Такође изразио је наду да ће представници у Парламенту БиХ и Савјету минситара БиХ имати јасан став о овом питању и своје понасшње прилагодити том ставу.

Иванић је закључио да га не интересује како ће ко да кометарише његов састанак са Додиком, те додао да су њих двојица политички представници Срба и да морају да раде свој посао у интересу Срба, без обзира на политичка неслагања која их раздвајају.

БН телевизија