Изложба радова студената на тему културног и природног насљеђа

IMG_8542

ТРЕБИЊЕ I У галеријском простору Академије ликовне умјетности данас је ЕУ инфо центар у БиХ у сарадњи са Академијом ликовних умјетности из Требиња организовали изложбу умјетничких радова студената на тему културног и природног насљеђа.

Након отварања изложбе посјетиоци су имали прилику учествовати у панел дискусији о подршци Европске уније у Босни и Херцеговини, те сазнати које су користи и предности ЕУ пројеката у развоју бх. заједница у овој области.

У панел дискусији су учествовали Орландо Фуско, политички савјетник шефа Делегације ЕУ у БиХ и специјалног представника ЕУ у БиХ, Свјетлана Вулетић, помоћник начелника Одјељења за привреду и друштвене дјалатности Града Требиња и Тери Јоуберт, стручњак за одрживи развој природних потенцијала и унапређење туристичке понуде.

IMG_8540

Свјетлана Вулетић, помоћник начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности града Требиња каже да је ово успјешан ИПА пројекат који је Град Требиње реализовао у задњих 20 мјесеци.

„Тема пројекта била је ‘Унапређење саобраћајне туристичке сигнализације’, а овом темом смо обухватили цијело културно и историјско насљеђе Града Требиња које је презентовано и промовисано уз партнере градове – Никшић и Пљевља“.

Алма Телибећировић, представник ЕУ инфо центар у БиХ истакла је да пројекат поред требињске Академије ликовне умјетности обухвата академије ликовних умјетности у Бањалуци, Сарајеву и Широком Бријегу.

„ЕУ инфо центар у БиХ ће у наредном периоду, у сарадњи са академијама у Бања Луци, Сарајеву и Широком Бријегу представити студентске умјетничке радове на теме – вода и околиш, људска права, те дјеца и образовање“.

 

IMG_8537

Завршна изложба радова студената све четири академије одржаће се током идуће године у Бањалуци.
Д.М.