Јелачић и Вишњић одржали концерт за памћење

 

ТРЕБИЊЕ | Хармоникаши Драган Јелачић и Ненад Вишњић, матуранти Музичке школе у Требињу, вечерас су одржали матурски  концерт за памћење, пред пуном салом Музеја Херцеговине. Послије сваке извођене композиције, многобројна публика је аплаудирала. Ови момци, заиста знају свој посао. Иако су тек матуранти, нико након овакве вечери не може посумњати у то да су постали велики професионалци и да су велике каријере пред њима. Иако се матурски концерти обично изводе самостално, њих двојица су одличила да вечерас удруже снаге.

Концерт матураната Ненада Вишњића и Драгана Јелачића у Музеју Херцеговине Требиње

Изванредан концерт у Музеју Херцеговине Требиње, приредили су матуранати ЈУ Музичке школе "Требиње", Ненад Вишњић и Драган Јелачић, класа проф. Виолете Попадић.

Gepostet von Muzej Hercegovine Trebinje am Freitag, 15. Juni 2018

„Ми се дружимо и свирамо заједно већ десет година. Шест година у основној и четири у средњој школи, одлучили смо заједно да наступимо.“, каже Вишњић, који ће ускоро уписати Музичку академију у Источном Сарајеву док је Јелачићу у плану Музика академија у Kрагујевцу.

„Kонкуренција је јака. У Kрагујевцу на класу примају четири, а у Источном Сарајеву шест кандидата. Тако да је прилично густо.“, додаје Вишњић.

С обзиром да о њиховом квалитету поред вечерашњег громогласног аплауза, а и многобројних концерта на којима су учествовали захваљујући Душки Бабић, директору Музичке школе и њиховом професору са класе Виолети Попадић, говори и безброј награда која су освајали на разним такмичењима у земљи и иностранству, не сумњамо да ће успјети у намјери да упишу жељени факултет.

„Мој највећи успјех је освојено пето мјесто на 42. Интернационалном фестивалу хармонике у Италији, прошле године. Наравно поносан сам на све награде.“, каже Јелачић за Радио Требиње.

 

„Вечерашњи концерт представља круну нашег досадашњег рада у нашем граду, опраштање од школовања у Требињу, опраштање од Виолете Попадић, наше професице која је уложила велики труд и рад у наше знање и увијек била ту уз нас.“, закључују Јелачић и Вишњић, савјетујући младе људе који уписују Средњу Музичку школу да је сасвим довољно похађати само њу и да нема потребе за гомилањем обавеза у двије Средње школе.

Kонцерту је присуствовао градоначелник Требиња Лука Петровић са делегацијом и Епископ захумско— херцеговачки и приморски Григорије.

С.П.