Јерковић: Хрвати дијеле судбину свих народа у Српској

БАЊАЛУКА │ Потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић поручио је вечерас на божићном пријему у Дервенти да Хрвати дијеле судбину свих народа у Српској и да заједно имају став како преживјети и опстати на овим просторима.

 У пригодном говору пред бројним званицама, он је рекао да је Божић празник мира, љубави, опроста и наде и изразио увјерење да сви окупљени желе чинити добро, промовисати толеранцију, разумијевање, узајамно поштовање и солидарност.

„Вјерујем да ћемо сви заједно предузети све што је у нашој моћи како би исправили бројне неправде у друштву. Наредна година неће бити лака, биће потребно доста одрицања, а ако сви удружимо снаге лакше ћемо напредовати“, поручио је Јерковић.

Он је новинарима рекао да је ово трећи божићни пријем који организује поводом празника Божића, али први пут ван сједишта Банског двора.

„Одлучио сам да пријем буде у Дервенти не зато што овдје Хрвати лошије живе него у Бањалуци већ што су ме са ових простора већим дијелом гласова бирали“, рекао је Јерковић.

Он је упутио честитке поводом католичког Божића, Нове године и православног Божића.

Божићном пријему у мотелу „Двор“ присуствовали су изасланик предсједника Републике Српске Миладин Драгичевић, потпредсједник Српске Рамиз Салкић, министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш, амбасадор Хрватске у БиХ Иван Дел Векио, представници власти са нивоа Федерације БиХ, народни посланици, представници локалне власти, Жупаније посавске и друге званице.

Агенције