Још један поклон из дијаспоре

28.jun-1

НЕВЕСИЊЕ │ Представници хуманитарне организације „28. јун“ из Торонта и Чикага, Филип Јанковић и Нина Ђорђевић, посјетили су данас СШЦ „Алекса Шантић“ и том приликом директору школе Вукану Братићу уручили школски прибор за ученике ове школе.

Јанковић је рекао да је ово једна од пет хуманитарних испорука уприличених поводом Видовдана, а остале су у Грачаници, Лесковцу и Обреновцу.

– Сматрам да је нама у дијаспори дужност да помогнемо братском народу на овим просторима и срећан сам што имамо прилику да обрадујемо ученике у Херцеговини  – истакао је Јанковић.

Он је подсјетио да је ова организација прије три године послала медицинску опрему вриједну милион долара за потребе болница у Вишеграду и Фочи.

Директор СШЦ „Алекса Шантић“ Вукан Братић захвалио се хуманитарцима из Канаде на бризи коју испољавају према својим земљацима.

У Невесиње су дошли на препоруку Маје Ковач из Ванкувера која је у име Организације „Млади Срби из Ванкувера“  донирала 10.000 канадских долара за адаптацију учионица у Центру.

Након посјете школи, представници организације „28. јун“ обишли су и нову болницу.

Радио Невесиње