Још једна бесана ноћ за ватрогасце, четворици указана љекарска помоћ због тровања димом

pozar leotar

ТРЕБИЊЕ │ Пожарна линија дуга тридесетак километара, која је захватила планину Леотар и околна брда сјеверно од града, и даље се уз помоћ вјетра шири великом брзином и у више праваца, а ватрогасце и ангажовано људство Центра за газдовање кршом и Цивилне заштите, који од јуче непрестано улажу напоре да зауставе ватрену стихију – чека још једна бесана ноћ.

Због гушења димом четворици ватрогасаца данас је указана медицинска помоћ, а од јутрос, као испомоћ дананоћно ангажованом људству, из ваздуха дејствује и хеликоптер Оружаних снага БиХ.

Командир Територијале ватрогасне јединице Требиње Данко Вуковић рекао је да се пожар у предвечерје примакао на 200 метара од кућа у селима Требијови и Аљетићи, а један његов крак опет је угрозио репетитор на врху Леотара, који су гасиоци и током дана и јуче у више наврата успјели да одбране.

Пожар је јуче избио у рејону Требијова, а пустошећи Леотар и околна брда спустио се према сјеверним градским насељима, док је источном линијом данас већ стигао до Подгљивља, гдје су ватрогасци успјели да ватру одбију од магистралног пута.

Пожар до вечерас није пријетио насељеним мјестима.

Додатне проблеме ватрогасцима праве појаве пожара на другим подручјима, због којих су данас морали седам пута да интервенишу.

Радио Требиње

Фото: Територијална ватрогасна јединица Требиње