Јунаке не смијемо заборавити: У ПРИДВОРЦИМА СЛУЖЕН ПОМЕН ДУШКУ ПУЈИЋУ

ТРЕБИЊЕ │ У Придворцима је јутрос служен помен Душку Пујићу, борцу Војске Републике Српске, који је погинуо на данашњи дан 1992. године.

„Сваке године обиљежавамо, не смијемо заборавити наше борце који су дали највредније што су могли дати – своје животе у темеље Републике Српске“, казао је Перо Мишељић, предсједник Скупштине Градске борачке организације Требиње.

„У нашој јединици тог дана било је шест рањених. Он их је све одвео у болницу. Вратио се предвече на кулу на Дријену, да им понесе оружје и опрему. Кроз прозор од куле тенк је погодио, гађао је са Главске, и комад гелера му је прошао кроз срце“, каже Мишељић.

Душко Пујић је страдао од гранате агресорских јединица војске Хрватске, бранећи српску земљу, дубоко у територији тадашње општине Требиње.

Циљ им је био, причају саборци, да створе широки фронт иза Дубровника.

„Душкова храброст, родољубље и одважност, били су за примјер саборцима. Био је велики човјек и велики борац. Знао је да успјешно барата и тенком, и ЗИС-ом, и бестрзајним топом. Нажалост, погинуо је. Његова погибија нам је итекако тешко пала. Са тог положаја морали смо се повући, иако смо га били одбранили. На свега 160 наших бораца јуришали су тада припадници 1, 4. и 163. Гардијске бригаде регуларне Хрватске војске, која је била дубоко ушла у нашу територију“, каже Душков саборац Србо Шкеро.

У име породице захвалио се Душков син Никола, који је у тренутку очеве погибије имао свега годину и по дана.

Помену у Придворцима, осим чланова породице Душка Пујића, присуствовали су саборци, представници Града Требиња и мјештани Придвораца.

Р.М.