Jutjub blokirao spot albanskog repera koji je pozivao na nasilje

574041_kosovo-spot3-foto-youtube-mproduction_f
„Jutjub“ je blokirao spot za pjesmu „Puška slobode“ albanskog repera Arijana Agušija, u kojem na brutalan način ubija srpske policajce, dan nakon upozorenja Srba sa Kosova i Metohije da je pesma uvredljiva, opasna i direktno poziva na nasilje.
Kontroverzni spot za pjesmu „Puška slobode“ albanskog repera Arijana Agušija od noćas nije moguće videti na „Jutjubu“ – prenijeli su beogradski mediji.
Gradonačelnik Severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić juče je upozorio kosovske institucije da „Puška slobode“ predstavlja direktan poziv na nasilje.
– U scenama u kojima dominira nasilje i promoviše se ubijanje navodnih srpskih policajaca, ali i egzekucija navodnih „domaćih izdajnika“, kao društveno i nacionalno prihvatljiv model koji treba da se prenese sa kolena na koleno, dok se istovremeno peva o poginulim pripadnicima takozvane OVK i slavi takozvana etnička velika Albanija, mladim Albancima koji slušaju ovu muziku šalje se jasna i snažna poruka o tome šta se od njih očekuje – naveo je Rakić.
Prema pravilima korišćenja ove mreže, „Jutjub“ zadržava pravo da ukloni ili blokira sadržaje koji promovišu nasilje i šire govor mržnje.
Srna