Како спријечити Трампа да постане предсједник

765-574-901b947559eb5bb91d10982967d1ba98

ДРЕЗДЕН │ Чланови моћне и тајанствене Билдерберг групе имају овог викенда састанак у дрезденском хотелу „Таšенбергпали“, а међу темама о којима се разговара је како спречити Доналда Трампа да постане председник САД, као и о могућности избијања масовних немира због неједнакости у светском богатсву, али и о мигрантској кризи и Брегзиту.

Како преноси портал Инфоварс, као што је уобичајено веома је мало детаља о листи тема о којима разговара Билдерберг група која окупља светске моћнике.

На састанку учествује више од 100 лидера, међу којима два премијера, четири министра финансија, шšефица ММФ Кристин Лагард, бројни политичари и актуелни и бившšи шšефови обавешšтајних служžби, а ту су и лидери многих компанија као и чланови европских краљевских породица, али и некадашšњи држžавни секретар Хенри КисиндžЖер.

Публициста и аналитичар Пол Дозеф Вотсон наводи да је присуство састанку сенатора Линџи Грејем, критичара Доналда Трампа, знак и потврда да ће Билдерберг група покуšшати да осмисли начине како да спречи Трампов долазак на власт.

„Једна од тема је свакако и могући излазак Британије из ЕУ што би угрозило Унију“, наводи Вотсон.

Учесници Билдерберšке конференције подлежžу посебним правилима. Најважžније је тзв. правило Четам хауса (1927. га је поставио британски Краљевски институт за спољне послове): учесници конференције имају строгу обавезу ћутања о садржају разговора и излагања референата.

Због тога је овај састанак моћника на мети критика због нетранспарентности, јер конференцију не смеју да прате представници медија – осим оних који су позвани као учесници, преноси Дојче Веле.

Организатори и учесници, медутим, тврде да је то ретка прилика да се отворено говори о глобалним стварима .

„Оно што од информација продре у јавност, све је само не спектакуларно. Зна се да се округли столови, предавања или дискусије одрžавају у ритму од 90 минута, а да је у паузама на располагању уобицајено послужење на бифеу, те вино које мора да се плати“, наводи Дојче веле.Први састанак Билдербершке групе одржан је 1954. године, у хотелу Билдерберг у холандском градићу Остербеку.

ЦНН