Кандидати за предсједничке изборе

БЕОГРАД │ Рок за пријаве за учешће на Изборима за предсједника Србије истиче у поноћ. Републичка изборна комисија до сада је потврдила шест кандидатура, а потписе је предало још неколико кандидата. Избори за предсједника Србије биће одржани 2. априла.

РИК је прогласио кандидатуре Александра Вучића, Саше Јанковића, Војислава Шешеља, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића, Саше Радуловића, а потребних 10 хиљада потписа скупио је и Љубиша Прелетачевић Бели.

Кандидат СНС-а Александар Вучић, актуелни предсједник Владе Србије у јавности је свих ових дана излазио са ставом да ће изборна трка за предсједника бити неизвјесна и да неће бити лако, али да је увјерен да ће се грађани одлучити за наставак развоја Србије.

„Ја сам израчунао да ће да буде 11,12 кандидата свеједно да ли је 10,11 против једног и то је нормално то би значило да би један кандидат да би било нешто завршено у 1. кругу да би 1 кандидат требало да добије више гласова од свих осталих 10 кандидата заједно и од неважећих листића“, рекао је Александра Вучића, кандидат СНС-а.

Вук Јеремић, бивши предсједник Генералне Скупштине УН, у Србији важи за најјачег против- кандидата Александру Вучићу. Јеремић каже да се кандидује за предсједника јер воли Србију и не пристаје на њено пропадање.

„Част ми је будем кандидат за предсједника, и што то постајем 9.марта. Да нам се подјеле и сукоби више никада не догоде. До побједе!“, каже Вук Јеремић.

Саша Јанковић – кога је за предсједника предложила Група грађана „За Србију без страха“ сматра да је тој земљи неопходан заштитник грађана. Радић каже да свој посао ради строго према Уставу и закону без узмицања пред било ким.

„Одлучио сам да се кандидујем за предсједника Србије, да би тој институцији вратио смисао да би она била гарант да ће све друге институције и наша држава служити грађанима бити у служби грађана а не једног човјека“, рекао је Саша Јанковић.

Изненађење је двадесетшестогодишњи Лука Максимовић који је правећи пародију на политичку сцену у Србији себи дао име Љубиша Прелетачевић Бели. А ако не побиједи у предсједничкој трци у Србији, најављује – кандидоваће се, каже, за члана Предсједништва БиХ.

РТРС