Кесић у раљама мафије

765-574-9d6c8dbb73aa22ec536877837201b2e4

 

Водитељ култне сатиричне емисије „24 минута са Зораном Кесићем“ још је једна у низу жртава сплеткароша и параудбаша који покушавају да штите лик и дјела лажног Оца нације.

Након што је крајем маја у својој емисији брутално исмијао Милорада Додика, његово пјевање на митингу и лажи о Сорошу, страним службама, продужењу животног вијека грађана Републике Српске и остале бесмислице којима су он и његови сатрапи мјесецима бомбардовали јавност са ове стране Дрине, Кесић се нашао на удару за сада непознатих особа које очито добро познају технику и методе манипулације масама.

Кесићев скеч постао је хит на друштвеним мрежама, а то су очито није допало режиму у Републици Српској па су одлучили да се својим разрађеним удбашким методама обрачунају са популарним водитељем.

Заштитници лика и дјела лажног Оца нације преправили су и измонтирали снимак емитован у „24 минута“ прије двије године, и класичном подметачином позвали на Кесићев линч јер је он својим прилогом наводно исмијао Републику Српску и тврдње њеног предсједника да ће расписати референдум о независности.

Кесић зна да је прича о референдуму само једна у низу шарених лажа и превара којом Додик већ годинама обмањује своје грађане, али вјештим констукцијама, премонтирањем видео-снимка и убацивањем изјава које немају никакве везе са оригиналним скечом пара-удбашко поџемље покушало је изазвати бијес и понизити водитеља у очима гледалаца у Републици Српској. Не ради се о нечему новом и непознатом, јер су сличне методе у обрачуну са неистомишљеницима користили и Мусолини, Пиноче и други дикатотори.

Кесић се огласио у јавности питањем ко жели од њега да направи мету и представи га као мрзитеља Републике Српске, и коме је у интересу да хушка гледаоце против њега и његове емисије. Кесић се пита ко је избрисао коментар и његову реакцију са странице на којој је монтирани видео емитован, и зашто нису жељели да поставе и оригинални видео како би гледаоци јасно могли да виде да се ради о подметачини и покушају манипулације.

Сваком ко иоле познаје ситуацију у Републици Српској савршено је јасно о чему се ради. Очито је да се исмијавање Додика, Цвијановићке и Лажанског није допало центрима моћи у Републици Српској, па су опробаним методама одлучили да га покушају дискредитовати, понизити и смањити рејтинг популарне емисије.

Већ годинама тзв „јавни сервис“ и дворски медији у Републици Српској на најбруталнији начин се обрачунавају са свима критичарима лика и дјела лажног Месије и Оца нације, а очито да је и Кесић „таргетиран“ и пао у раље мафије након што је исмијао режим у Републици Српској, њихов контрамитинг и бесмислице које су у страху данима причали о Сорошу и опозицији.

Бруталан, низак и кукавички напад на полуларног водитеља само је још један у низу показатеља у каквој држави и друштву живимо. Зоран Кесић је генијалац који на маестралан начин исмијава политичаре са обје стране Дрине, један од ријетких преосталих новинара који сатиром покушава да отвори очи гледаоцима и чија емисија још увијек није укинута.

Сигуран сам да га ова пара-удбашка подметања неће уплашити, и да ће га само додатно мотивисати да са још већом дозом сатире и ироније осликава све девијације посрнулог друштва. Надати се да ће се некада и народу ,бар кроз шалу, отворити очи и да ће већина схватити колико је ситуација озбиљна.

Небојша Вукановић